Ute i naturen

Mycket av min vakna tid spenderas på sågverket, men när jag inte jobbar tycker jag om att vara ute i naturen. Att vandra i skogen är väldigt avslappnande, och så kan man ju plocka svamp och bär. Oftast tar jag bara kortare turer, men ibland tar jag med mig matsäck och kompass och ger mig ut på en längre vandring. Jag hittar ganska bra i skogen eftersom jag har tränat mig att kunna läsa av naturen och att komma ihåg var jag har gått, men man ska alltid vara på den säkra sidan. Det kan ju också hända att man ramlar och gör illa sig så att man inte kommer upp, så även om jag är van att vistas i skogen så tar jag alltid med mig kompass och mobiltelefon när jag ska på längre turer.

När jag var yngre höll jag på en del med orientering vilket förstås har hjälpt mig att lära mig läsa naturen och även att läsa kartor. Jag behöver sällan karta eftersom jag oftast går på samma ställen, men ibland händer det att jag åker en bit och går på nya ställen och då har jag alltid karta med mig. Att gå i skogen är verkligen en lisa för själen.

Ibland blir det lite fiske också. Att sitta vid en sjö och meta är väldigt härligt. Till och med när det regnar är det mysigt att fiska. Det enda jag inte gillar är när det är för mycket mygg. Flugfiske och sådant har aldrig varit något för mig. Det är egentligen inte att fånga fisk som jag är ute efter, utan bara att få sitta i naturen en stund och titta på ett guppande flöte. Får man med sig en abborre hem är det en bonus. Blir det en mört får katten ta den!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *