Om bloggen

Nu har du hittat till bloggen som kallas för ”Rapporter från sågverket”. Jag som skriver här heter Nisse och jag arbetar på ett sågverk där jag kör lastmaskin. Ni tror kanske att ett sågverk inte är någon vidare rolig plats att arbeta på – men där har ni fel! Det händer mycket roligt här, och vi gör också mycket för att jobbet inte ska bli så enformigt och långrandigt. Vi skojar till exempel mycket med varandra och spelar varandra ett spratt då och då. Ibland träffas vi också utanför arbetstid för att göra trevliga saker tillsammans.

I den här bloggen skriver jag både om saker som händer på sågverket och saker som händer på fritiden. Det är en blandning av arbete, vardag och annat som jag tycker är värt att skriva om, men det blir förstås mycket jobb eftersom det är där jag spenderar de flesta av mina timmar. Ibland kan det bli långa dagar i lastaren, men jag trivs bra så länge det inte är allt för kallt eller allt för varmt och så länge jag får lyssna på radion. Man skulle kunna säga att jag är uppvuxen i en traktor för jag kommer från en jordbrukarfamilj där jag tidigt fick vara med och hjälpa pappa ute på åkrarna. Nu kör jag visserligen hjullastare och det är ju lite skillnad mot en jordbrukstraktor, men känslan är densamma.

Trots att jag rör mig så mycket på dagarna (ja, jag åker säkerligen några mil i veckan trots att jag bara rör mig på samma plats) så är det ett stillasittande yrke jag har, och många chaufförer kan nog instämma i att ryggont och andra bekymmer kommer som ett brev på posten om man inte tar hand om sig. Därför försöker jag också se till att röra på mig, och det är framförallt längdskidor som gäller. På sommaren brukar jag cykla och ibland tar jag en tur till simhallen och gör några längder där. Jag tycker också mycket om att vandra i skogen. Så lite träning får ni också räkna med här i bloggen. Fast jag kallar det inte för träning. Jag föredrar att se det som roliga aktiviteter som hjälper mig att må bättre och att hålla längre.

Det var det jag hade att säga om bloggen, och vill veta mer får ni helt enkelt ta och följa den!