Garaget fixat!

garageEfter sju sorger och åtta bedrövelser har vi nu äntligen renoverat vårt garage. Det måste sägas att det verkligen var på tiden, för det var inte i speciellt bra skick. Särskilt taket och porten var i riktigt dåligt skick. Det regnade in genom taket och blåste in genom porten och så kan man ju inte ha det. Garaget ska ju skydda mot väta och vind, och gör det inte det så är ju frågan vad det är för poäng med att ha ett. Att det dessutom ökade risken för fuktskador betänkligt gjorde ju inte saken bättre. Vi var lite oroliga för att det skulle vara för sent, och att vi skulle behöva genomföra en betydligt större – och dyrare – renovering, men som det var nu kom vi relativt billigt undan.

Det första vi tog hand om var taket, som definitivt hade gjort sitt. Vi bytte helt enkelt ut det gamla papptaket mot ett nytt, något som var ganska så enkelt. Det gamla taket var säkert runt 15-20 år gammalt, och höll nog inte speciellt hög kvalitet när det var nytt. Det papptak vi köpte nu håller betydligt bättre klass, och vi ska definitivt ta hand om det bättre. I sanningens namn har vi varit lite dåliga på underhåll, och papptak kräver ju en del underhåll för att må bra.

Sedan så var det det där med garageporten. Den gamla var rätt så sliten, och höll definitivt inte tätt, så vi investerade i en riktigt fin garageport, en rätt så dyr historia faktiskt. Vi ville ha en som både såg bra ut och dessutom var robust och välisolerad. Inte det allra enklaste, men vi lyckades! Att det sedan kändes i plånboken gör inte så mycket. Vårt garage ser så mycket bättre ut nu än det gjorde innan att det är svårt att tro att det, faktiskt, är samma garage.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *