Födelsedagspresent

Jag är visserligen ingen ungdom längre, men jag har ändå några år kvar till pensionen. Jag känner mig inte så gammal, men morfar är jag redan och har varit det i snart tretton år. Mitt äldsta barnbarn fyller med andra ord tonåring snart! Det är inte klokt vad tiden går fort. Det känns som om det var igår som hon låg och jollrade i min famn, och nu är hon snart tonåring. Jag frågade min dotter vad Sara, barnbarnet, önskar sig i födelsedagspresent och fick då till svar att hon önskar sig löshår.

Kalla mig gammaldags, men jag visste faktiskt inte vad det var. Jag trodde att hon menade en peruk, men det är tydligen hår som man fäster i sitt egna hår så att det smälter in. På så sätt kan man till exempel få längre hår eller tjockare hår eller hårslingor av en annan färg utan att man behöver färga håret. Att köpa löshår är inget jag har gjort förut, och det skulle garanterat bli fel om jag försökte, så vi bestämde att min dotter ska köpa löshåret och så betalar jag. För det är tydligen inte bara att gå in och köpa första bästa utan det ska vara rätt märke och rätt färg. Så det är helt klart säkrast att någon som vet vad som är rätt märke och rätt färg köper det. Hon skulle tydligen beställa det från nätet för där var det billigare.

Det här med födelsedagspresenter blir svårare ju äldre barnen blir. När de är små blir de överlyckliga för en nalle eller docka som vem som helst kan plocka ut i affären, och nu ska de ha löshår som är en hel vetenskap att köpa! Fast å andra sidan kan jag tänka mig att det inte är så enkelt att köpa presenter åt en morfar som redan har allt heller. Barnen önskar sig i alla fall saker. En annan vet inte alls vad man ska önska sig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *