Ett år går så snabbt

Det är inte klokt vad tiden går! För mindre än ett år sedan skrev jag om att äldsta barnbarnet var på väg att fylla tretton och alltså var på väg att bli tonåring, vilket fick mig att känna mig lite… ja gammal. Det blev ju sedan inte bättre av att hon ville ha löshår i födelsedagspresent, något som jag knappt visste existerade. Nu är det snart dags igen, och den här gången fyller hon ju 14. Med andra ord, dags igen att köpa present till en tonårstjej vilket inte är helt lätt för någon som aldrig varit det. Moderna tonårstjejer skiljer sig ju också en hel del från hur de var när jag växte upp och var tonåring på 1960-talet (för övrigt en av de mest spännande tidsepoker att vara tonåring under!).

Viktigt med ekologiskt smink

ekologiskt smink
Det här med ekologiskt smink är viktigt för Sara
Det kanske bidrog till att jag blev lite förvånad när jag fick reda på att Sara ville ha smink. Jag vet att hon är väldigt ”grön”, natur- och djurvän och allt det där och smink har jag alltid haft uppfattningen är lite av motsatsen till sådant – onödiga djurförsök och inte helt miljövänligt innehåll och liknande. Men jag fick förklarat för mig att det inte alls behöver vara på det viset utan det finns mängder med miljövänligt smink. Sara köper bara ekologiskt smink, självklart så det är alltså det som jag ska köpa till henne den här gången. Inte helt lätt och jag tror nog att frugan får hjälpa till lite här så att det blir rätt.

Vi blev riktade till Fina Mig, som säljer i huvudsak ekologiskt smink och hudvårdsprodukter och det blir alltså där vi ska hitta vår 14-årspresent till Sara. Själv tycker jag nog att 14 år är för tidigt för att börja med smink, men det är kanske så det ska vara numera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *